Dok svi vjernici poštuju instrukcije IZ-e u BiH, dvojica uposlenika MUP-a u Jajcu NE POŠTUJU!

Dok svi vjernici poštuju instrukcije IZ-e u BiH, dvojica uposlenika MUP-a u Jajcu NE POŠTUJU!

U nastavku pročitajte saopćenje glavnog imama MIZ Jajce prof. Zehrudina ef. Hadžića:

Zahvalni smo vama, vjernicima na poštivanju instrukcija Islamske zajednice kada su u pitanju zajednički-džematski ibadeti-obredi u vremenu vanredne situacije.

Svjesni vaše želje za zajedničkim obavljanjem namaza, nadamo se da će se ovo stanje, ako Bog da, ubrzo promijeniti. Kao što znate Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, Vijeće muftija i reisu-l-ulema donijeli su niz preventivnih mjera, poštujući instrukcije nadležnih organa Bosne i Hercegovine, dok traje stanje nesreće u Bosni i Hercegovini.

Jedna od preventivnih mjera je instrukcija za obavljanje džume-namaza prema kojoj u džamijama, radi kontinuiranosti dume-namaza, džumu-namaz obavljaju samo imam, mujezin i džematski odbor.

Na području Medžlisa Jajce u svim džematima je poštovana instrukcija. Međutim, u Ibrahim-begovoj džamiji instrukciju nisu poštovale i pojavile su se u džamiji dvije osobe koje bi trebale najviše od svih poštovati instrukcije i naređenja nadležnih, kako državnih tako i vjerskih organa, osobe koje su uposlenici MUP-a SBK u Jajcu. Ne može se biti veliki musliman-vjernik a ne poštovati Instituciju kojoj pripadaš. Bog dragi kaže: 

“O vjernici, pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku i vašim pretpostavljenim…” (Kur’an) Molim dragoga Boga da budemo svjesni vanredne situacije i da zaštiti naše porodice i nas od iskušenja! Amin, stoji saopćenju.

Zehrudin-ef. Hadžić, glavni imam

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović