MIZ Jajce pružio podršku poljoprivrdnicima Jajca, Jezera i Šipova (FOTO)

MIZ Jajce pružio podršku poljoprivrdnicima Jajca, Jezera i Šipova (FOTO)

U proteklom periodu postavljeno je svih 17 plastenika koje je obezbijedila humanitarna organizacija “Islamic Relief Worldwide” putem Ureda za brigu Rijaseta Islamske zajednice za područje Medžlisa IZ-e Islamske zajednice Jajce donirala za povratnike Bošnjake u Jajcu, Jezeru i Šipovu.

Plastenici površine od 150 kvadratnih metara dodijeljenih su u trajno vlasništvu, a vrijednost projekta iznosio je oko 130.000 KM.

-Posebno u ovome teškome vremenu trebamo da postupimo po krilatici: “Radite kao da ćete vječno živjeti a mislite na smrt kao da ćete sutra umrijeti”, i da budemo odgovorni, tj. da uradimo sto je do nas, da budemo odgovorni za svoje porodice i zajednicu, da mislimo pozitivno i da planiramo. Ali isto tako ako budemo svjesni neizvjesnosti sutrašnjeg dana onda ćemo biti altruisti i empatični. Zahvalan sam dragom Bogu sto možemo biti od pomoći drugima, istakao je prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce.

Uz plastenike korisnici donacije dobili su i besplatnu edukaciju, a ovu aktivnost su pratile stručne osobe, Mirzet Kahrić i Selmir Duranović koji su bili određeni ispred Medžlisa Jajce za praćenje iimplementiranja cijeloga projekta.

Kako su najavili iz nadležnih institucija moguća je donacija još plastenika, ali to zavisi od implementiranimja od ovih već postavljenih.

(MIZ Jajce/Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović