Počeo upis u igraonicu ‘Emina’

Počeo upis u igraonicu ‘Emina’

Igraonica “Emina” je uz podršku Medžlisa Islamske zajednice Jajce počela sa radom u septembru mjesecu 2017. godine. Od tada do danas u igraonici je boravilo preko 250 djece uzrasta od 10 mjeseci do 7 godina.

Mališani su u igraonici podijeljeni u dvije skupine: mješovita grupa jaslice i mješovita starija grupa.
O djeci u igraonici brine šest teta, među kojima su profesorica predškolskog odgoja i socijalni pedagog, a uz djecu je svakodnevno i stručno medicinsko osoblje.

Tete se brinu da djeca budu bezbjedna, nahranjena, presvučena, da im je udobno i ugodno, a u svom radu se oslanjaju na cjelovit razvojni program kojim se pokušavaju potaknuti i razvijati sve dječije sposobnosti.

Zbog svega navedenog u igraonicai „Emina“ veliku pažnju posvećuju timskom radu i igri s ciljem što efikasnije socijalizacije djece, potom kreativnim radionicama pomoću kojih se razvija mašta djece, te učenju osnovnih i bitnih životnih navika, kao što je pravilna i zdrava ishrana i lična higijena. Djeca se u igraonici imaju priliku igrati različitim didaktičkim igračkama, a tokom pogodnih vremenskih prilika djeca najviše vremena provode vani, u mirnom i tihom okruženju opremljenom za siguran i kreativan boravak i igru djece.

U toku je upis u igraonicu „Emina“, te i vaše dijete ima priliku da bude dio opisanog kolektiva, da se igra i uči sa vršnjacima, a da pri tome bude sigurno.

Period adaptacije za djecu koja se prvi put upisuju planiran je od 23. augusta 2021. godine. Prijave za upis mogu se predati u periodu od 28. juna do 16. jula 2021. godine na adresi ul. Alekse Šantića, Volijak, a sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 030/334-561 i mobitela: 061/055-380.

Broj mjesta je ograničen, pa požurite sa upisom!

 

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović