Promocija knjige ‘Kazivanja’ Zehrudina Hadžića u Gornjem Vakufu

Promocija knjige ‘Kazivanja’ Zehrudina Hadžića u Gornjem Vakufu

Druga promocija knjige “Kazivanja” autora Zehrudina Hadžića održana je kao sadržaj manifestacije “511. Dani Ajvatovice” u IEC “Nur” u Gornjem Vakufu u nedjelju, 20. juna 2021. godine.

Promotori knjige, profesori Sabahudin Makić i Mirela Humić su prisutnim gornjovakufljanima knjigu približili kroz izlaganja o simbolici naslova, broja poglavlja, o posebnosti procesa nastajanja knjige, izdvajajući poglavlja o ljubavi, ocu i majci, te govoreći o načinu na koji se autor u knjizi nosi sa aktuelnim društvenim tokovima.

Sam autor, koji se prisutnima obratio na kraju promocije, se osvrnuo na koncept i simboliku knjige, a posebno je istaknuto govorio o procesu nastajanja knjige, o realizaciji zahtjevnog projekta, te o rezultatima koje mu je izdavanje knjige donijelo.

S obzirom na to, da je ovo tek druga promocija ove knjige, glavni imam Hadžić nije krio oduševljene te se srdačno zahvalio Travničkom muftijstvu, Medžlisu IZ-e Gornji Vakuf koji je bio u svojstvu domaćina kao i promotorima. Također, posebne riječi zahvale uputio je svim posjetiocima koji su s pažnjom slušali večerašnju promociju.

 

 

(MIZ Jajce)

 

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović