Mladi SDA posjetili MIZ Jajce

Mladi SDA posjetili MIZ Jajce

Nakon što su prisustvovali centralnom događaju manifestacije “Spomen njima, po(r)uka nama” u Jezeru predstavnici Asocijacije mladih stranke SDA iz Visokog, Kreševa, Donjeg i Gornjeg Vakufa te domaćini Asocijacija mladih SDA Jajce, predvođeni potpredsjednikom Asocijacije mladih SDA BiH, dr. Mersudinim Hadžićem i izvršnim sekretarom Tarikom Halilbegovićm posjetili su Medžlis islamske zajednice Jajce gdje ih je dočekao glavni imam, Zehrudin ef. Hadžić.


Govorilo se o bitnosti podrške koju su dali danas, jer od mladih ljudi i njihove svijesti o prošlosti ovisi sigurna budućnost domovinu.

Navedenom sastanku su prisustvovali i doc.dr. Sedad Dedić, profesor na Pravnom fakultetu u Zenici i član Predsjedništva SDA BiH i prof. dr. Ajdin Huseinspahić, profesor na Pravnom fakultetu u Zenici i predsjednik BZK “Preporod” Zenica sa kojima se govorilo o suradnji i razmjeni iskustava u vidu promocija knjiga izdanja Medžlisa u Zenici, te djela navedenih profesora u Jajcu.

Gosti i domaćin su još razmijenili mišljenja i podijelili stavove o stanju u Jajcu i Bosni i Hercegovini općenito, a do dogovorenih promocija, glavni imam je gostima uručio poklon knjige.

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović