Prijem za džemat Vlasinje i Ilhana ef. Šabića

Prijem za džemat Vlasinje i Ilhana ef. Šabića

U današnje vrijeme se treba više i glasnije govoriti o pozitivnim stvarima i uspjesima naše djece, nego o devijacijama i vršnjačkom nasilju među djecom. Nasilje i devijacije treba prevenirati ili ih spriječiti ili, nažalost, kako se to najčešće radi, reagirati kada se već dese. I društvo i institucije trebaju uvijek činiti više.

-“Sit” sam ja te pretjerane “naknadne brige” drugih kada se desi nešto našoj djeci ili nama. Kao društvo i institucije trebamo svi više učiniti. Odgajanje naše djece je prvo što mi sami možemo učiniti – odgoj u kući, u vrtiću, u školi, u mektebu, rekao je glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić.

“I reci: ‘Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici, …”

Na održanom mektebskom takmičenju na nivou Medžlisa Jajce najbolje rezultate su postigli mekteblije iz mekteba Vlasinje.

Opće znanje

1.nivo – Sumeja Pračalić – 1. mjesto
2.nivo – Emina Pračalić – 1.mjesto
3.nivo – Ajla Pračalić – 1.mjesto

Kiraet:

1.nivo – Tarik Šabić -2.mjesto
2.nivo – Selina Pračalić – 1.mjesto

Prema svim rezultatima najuspješniji mekteb je mekteb Vlasinje i najuspješniji muallim je Ilhan-ef. Šabić.

Za efendiju Ilhana i džematski odbor Vlasinje danas je u Medžlisu Jajce priređen prijem povodom izvanrednog uspjeha na mektebskom takmičenju.

U vremenu opće moralne krize, neadekvatnog obrazovanja i čestog vršnjačkog nasilja svaki trud i uspjeh, bilo pojedinca ili kolektiva, je za posebnu čestitku i nagradu.

-Kada zaboravimo kakvi smo, pogledajmo našu djecu. Njihovo ponašanje odražava naš karakter, naše dobru i lošu stranu. Kroz susret sa svojima najbližima i s Bogom pronalazimo smiraj koji je danas svima potreban. “Gospodaru naš, podari nam u ženama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju, poruka je glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

 

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović