Predstavljen rad Savjetovališta za brak i porodicu

Predstavljen rad Savjetovališta za brak i porodicu

Koordinatorica Muftijstva travničkog pri Odjelu za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Lejla Bešo Haskić danas je boravila u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jajce.

S koordinatoricom Medžlisa, Sabinom Hajrić Duranović je posjetila Remzu Trako, Safiju Hodžić i Đulsu Makić, supruge rahmetli (preminulih) imama, a nakon posjeta je koordinatoricama džemata predstavila rad Savjetovališta za brak i porodicu Muftijstva travničkog.

Savjetovalište u svom programu obuhvata sadržaje koji tretiraju lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i svojim programom i djelovanjem doprinosi afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti, te korisnicima pruža konsultantske i savjetodavne usluge u prevazilaženju izazova i problema u bračnom i porodičnom životu.

Kroz multidisciplinarni pristup i usluge stručnih saradnika (psihologa, psihoterapeuta, pedagoga, teologa i drugih) savjetovalište pruža korisnicima usluge kroz sljedeće oblasti: individualno savjetovanje, porodično savjetovanje, savjetovanje o vjerskim pitanjima, organizovanje raznovrsnih edukativnih sadržaja (predavanja, seminari, radionice i savjetovanja).

Sve usluge savjetovalište u Travniku pruža besplatno.

Prisutne koordinatorice džemata su podržale ideju osnivanja savjetovališta i obećale suradnju u vidu promocije i podizanja svijesti o neophodnosti traženja stručne pomoći u situacijama kada se za to ukaže potreba na terenu.

 

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović