Glavni imam Hadžić posjetio džemat Jezero

Glavni imam Hadžić posjetio džemat Jezero

Glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin ef. Hadžić u svojoj prvoj ramazanskoj posjeti sinoć je na teravih-namazu posjetio džemat Jezero.

Nakon teravih namaza prisutnima se kratko obratio, zaželio im svako dobro u ramazanu i apelirao da iskoriste ovo mubarek vrijeme da čine što više dobra i da što više uče dove. Da iskoriste priliku koja nam se pruža u ramazanu kroz vrijeme i stanje kada se dove vjernicima ne odbijaju: dok postimo, dok se iftarimo i u zadnjoj trećini noći za vrijeme sehura.

-Medžlis IZ Jajce kroz svoje aktivnosti posebnu brigu i pažnju usmjerava na džemate u entitetu RS BiH kroz razne projekte, pa i ovom večerašnjom posjetom, koja je prva na području Medžlisa Jajce, kazao je Glavni imam Zehrudin ef. Hadžić.

Posebno je skrenuo pažnju na poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih institucija, poštivanje instrukcija Reisu-l-uleme, jer muslimani u svojoj osnovi jesu ili bi trebalo da budu odgovorni.

Na kraju se zahvalio Semin ef. Česi, imamu u džematu Jezero, i džematlijama na gostoprimstvu, poštivanju epidemioloških mjera, te uputio dovu da nas Allah dž.š. sačuva i od nas otkloni ovu pošast koja vlada cijelim svijetom.

Jučrer su sve porodice koje žive u džematu Jezero dobile prehrambene pakete od Udruženja “Izvor dobročinstva“, a prije ramazana, također svim porodicama je podijeljeno kurbansko meso preko Centra za socijalni rad u Jajcu.

Podsjećamo da ovogodišnja centralna poruka ramazana na području Medžlisa IZ Jajce glasi: „ MJESEC ODGOVORNOSTI I ODLUKE“.

 

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović