Vlasinjci za svoju bolesnu sugrađanku skupili 40.000 KM

Vlasinjci za svoju bolesnu sugrađanku skupili 40.000 KM

-Neizmjerna mi je radost obavijestiti vas, džematlije i članovi, gdjegod se nalazili u ovom trenu, humanitarna akcija prikupljanja sredstava za operaciju rođene Vlasinjke Ekrije Durek Humić završena više nego uspješno, hvala Bogu.

Bilo je neophodno u što kraćem roku sakupiti cca 18.500 KM za operaciju srca Ekrije Durek-Humić.

Za 7 (sedam) dana, po evidencijama i spiskovima, te informacijama o uplatama na direktan račun i na ruke porodice, prikupljeno je cca 40.000 KM. U međuvremenu, Ekrija je uspješno operisana, vratila se kući i dobro se trenutno osjeća.

Ovim putem se ispred Odbora džemata Vlasinje želimo zahvaliti svima na prikupljenoj pomoći,ali još važnije na hitrosti i angažiranosti organizovanog prikupljanja od sela, pa u nekoliko zemalja, čak do daleke Amerike i Kanade.

Zbog potrebe da bude potpuno transparentno, valja reći da su sredstva skupljali i poslali/donijeli: Zakir Heganović (Austrija); Mujo Hrvačić (Austrija); Safet Bajrić (Švicarska), porodica Heganović (Amerika); Čaušević Jasmin (Kanada); blagajnik džemata Vlasinje, Zijad Zekan, predsjednik MZ Vlasinje, Mirnes Dreco.

Također, hvala našim komšijama Baljvancima u Villachu (Austrija), Vahidu Murici i Sakipu Kovačeviću koji su se organizovali. Allah Milostivi pomogao svakog ko pomaže druge. Amin!

NAPOMENA: Određen dio prikupljenog novca još nije uručen, iz dva razloga, prikupljeno
TE prikupljeno u zemljama zapada, odakle se zbog korone ne može doći, a ogromna je provizija ako se šalju. ali stići će…, napisao je Ilhan Šabić, lokalni imam u džematu Vlasinje.

(Jajce Online/MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović