Potrebne fotografije džamija, mahala za novu knjigu MIZ Jajce

Potrebne fotografije džamija, mahala za novu knjigu MIZ Jajce

U želji da se zaštiti i sačuva od zaborava duhovna ostavština naših predaka koja je iz generacije u generaciju prenošena usmenim putem, Medžlis Islamske zajednice Jajce priprema knjigu o džematima i vakufima kao i interesantnim pričama s jajačkog područja.

Nakon više od godinu dana predanog rada, zahvaljujući prije svega šejhu Ramiz-ef. Bećiroviću, angažmanu uposlenika Medžlisa IZ-e Jajce kao i spremnom odazivu njihovih džematlija prikupili su dosta pisanog materijala.

Kako bi se knjiga kompletirala i ugledala svjetlo dana, potrebne su fotografije džamija, mahala i osoba koje su uslikane u prošlom stoljeću.

-Ovim putem pozivamo sve one pojedince koji imaju zanimljivih fotografija da nam ih pošalju i ustupe za eventualno objavljivanje. Molimo vas da za svaku fotografiju naznačite podatke: mjesto na kojem je fotografisana, naziv objekta fotografije te ime autora fotografije.

Medžlis Islamske zajednice Jajce zadržava pravo na odabir i uvrštavanje fotografija po vlastitom izboru, Najljepše fotografije iz naših starih vremena, naznačit ćemo autora fotografije, a osim toga će svaki odabrani autor ostvariti i mogućnost kupovine jednog primjerka knjige s posebnim popustom od 50 posto, poručli su iz Medžlisa IZ-e Jajce.

Fotografije se mogu poslati isključivo na e-mail: medzlis.izjajce@gmail.com ili putem FB stranice.

(Jajce Online/MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović