Rudnici Boksita pobjednici tradicionalnog malonogometnog turnira “Jajce 2019”

Rudnici Boksita pobjednici tradicionalnog malonogometnog turnira “Jajce 2019”

Udruženje Ilmije Medžlisa Islamske zajednice Jajce već devet godina u nizu organizuje tradicionalni malonogometni turnir “Jajce 2019”.

To je sportska smotra na kojoj učešće uzimaju sportaši iz Jajca, ali i ostalih gradova kao što su Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Banja Luka, Jezero te ostali gradovi iz naše zemlje, piše Jajce Online.

Ove godine na turniru učešće je uzelo 24 ekipe koje su se borile za jednu od nagrada iz nagradnog fonda koji je iznosio 4.000 KM. Za prvo (2.500 KM), drugo (800 KM), treće (500 KM) i četvrto mjesto (200 KM).

Turnir je trajao osam dana, od 22. do 30. septembra, a odigravao se u Sportskoj dvorani Jajce gdje su posjetioci mogli uživati gledajući vrhunski mali nogomet.

Ukupno je odigrano 40 utakmice, od toga 24 u grupnoj fazi i 16 u nokaut fazi. Posebno su bile interesantne četvrtfinalne, polufinalne i finalne utakmice koje su doživjele sve ono što navijači priželjkuju, drama, strast prema fudbalu, penali i neizvjesnost.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Rudnici Boksita, drugo Struktura, treće Nargila bar Maroko i četvrto Transmineral. Na kraju najbolji golman turnira je bio Lead Rabihić, dok je Josip Čosić proglašen za najboljeg igrača.

Sportsku pravdu na ovom turniru su dijelili Muamer Imočanin, Almir Mlinarević, Munever Opardija, Elmer Pondro i Semin Česo.

Finalnoj večeri prisustvovao je glavni imama MIZ Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, predsjednik Medžlisa Almir Kunić, Ramiz ef. Kahrić te Alija-ef.Keško koji su nakon finalne utakmice uručili priznanja i nagrade

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju svim firmama i institucijama koje su pomogle organizaciju ovog turnira uz želju i nadu da će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović