Glavni imam i predsjednik MIZ Jajce kod potpredsjednica FBiH

Glavni imam i predsjednik MIZ Jajce kod potpredsjednica FBiH

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović održala je sastanak s glavnim imamom Medžlisa IZ Jajce, prof. Zehrudinom ef. Hadžićem i predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa, Almirom Kunićem.

Glavni imam upoznao je potpredsjednicu Mahmutbegović o projektnim zadacima i aktivnostima koje Medžlis planira da realizira u narednom periodu.

Razlog posjete je zahvalnost potpredsjednici za pomoć pri realizaciji manifestacija Medžlisa i čestitanje za novoizabranu funkciju potpredsjednice SDA BiH, kao i plan buduće saradnje.

Također se razgovaralo o trenutnoj situaciji u Jajcu i projektima Medžlisa. Glavni imam je potpredsjednici uručio skromne poklone, knjigu o tradiciji u izdanju Medžlisa te rukotvorinu Udruženja Orhideja i ručni rad studentice Lejle Čančar.

Potpredsjednica je također, prošlogodišnja dobitnica plakete Muftijstva travničkog “Princeza Dževhera” za doprinos žene Bošnjakinje u društvu u sklopu manifestacije “Žena, porodica i zajednica” koju je pokrenuo Medžlis IZ Jajce.

Mahmutbegović je izrazila zahvalnost na posjeti, pružila podršku i spremnost da posjeti Medžlis IZ Jajce u skorije vrijeme.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović