Zehrudin ef. Hadžić je novi-stari glavni imam MIZ Jajce

Zehrudin ef. Hadžić je novi-stari glavni imam MIZ Jajce

Muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović danas je uručio dekrete o postavljenju glavnim imamima medžlisa Islamske zajednice Travnik, Jajce i Vitez.

Uručenjem dekreta produžen je mandat mr. Salih ef. Indžiću na mjestu glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Travnik, prof. Zehrudin ef. Hadžiću na mjestu glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Omer ef. Sikiri na mjestu glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Vitez.

-Shodno s pravilima u radu u Islamskoj zajednici u BiH, nakon isteka četverogodišnjeg mandata Zehrudinu ef. Hadžiću na mjestu glavnog imam na mjestu MIZ Jajca, na prijedlog Muftijstva travničkog, uvaženi reisul-ulema Husein ef. Kavazović dao je dekret za novi mandat na tu poziciju. U Travniku je danas upriličena predaja dekreta. On dobija novi mandat u trajanju od četiri godine kao glavni imam, kazao je dr. Ahmed ef. Adilović, travnički muftija za Jajce Online.

Na osnovu njegovog rada i dobrih rezultata nije bilo dvojbe hoće li nastaviti da obnaša ovako značajnu funkciju za sve Bošnjake koje živi u Jajcu, Jezeru i Šipovu.

-Mi smo procijenili na osnovu njegovog rada u proteklom mandatu, jer se radi o jednom čestitom i ozbiljnom imamu sa značajnim rezultatima i to nas je opredijelilo da ga predložimo za naredni mandat. Čestitam mu na izboru molim Allaha dž.š. da ga pomogne u radu i nadam se da će rezultati u narednom periodu biti još bolji, istakao je on.

Upriličena inauguracija

Nakon uručenja dekreta u Travniku, u prostorijama MIZ Jajce večeras je upriličena i inauguracija glavnog imama prof. Zehrudina ef. Hadžića. Ugovor je potpisao s predsjednikom MIZ Jajce Almirom Kuniće i tako je dobio povjerenje i produženje saradnje Izvršnog odbora za naredne četiri godine.

Novi-stari glavni imam Hadžić zahvalio se svim prisutnima, a posebno svojoj porodici, imamima i džematlijama što su uz njega bili u proteklom periodu, U kratkom obraćanju najavio je realizaciju novih projekata.

-Večerašnja svečanost inauguracije je sama potvrda ispravnog rada Medžlisa i glavnog imama Hadžića. U narednom periodu fokusirat ćemo se na povratku vakufske imovine, kao i na jačanju veza između Jajčana koje živi u našem gradu s onima sto su udaljenim kilometrima od nas – rekao je Almir Kunić, predsjednik MIZ Jajce.

Svečanosti su prisustvovali i općinski načelnik Edin Hozan, dr. Nermin Šušić predsjednik MIZ Travnik, mr. Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, šejh Ramiz ef. Bećirović, Sinan Smajić, predsjednik MDD Merhamet Jajce, Mujo Nešust vijećnik u OV Jajce ispred SBB BIH – Fahrudin Radoničić, Ševal Ribić (SBiH), zamjenik predsjednika u Skupštini opštine Jezero, Fikrt Čančar, direktor OŠ “Berta Kučera”, Sakib Emušić, direktor OŠ “Jajce”, članovi izvršnog odbora MIZ Jajce, predsjednici udruženja žena i mladih koja djeluje pri jajačkom Medžlisu, brojni imami s područja MIZ Jajce te prijatelji i saradnici Medžlisa.

Odlomke iz Kur’ ana na samoj ceremoniji proučio je hfz. Ilhan ef. Šabić, doke je dovu šejh Ramiz ef. Bećirović.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović