Druga godina uspješnog rada igraonice ‘Emina’ na Volijaku

Druga godina uspješnog rada igraonice ‘Emina’ na Volijaku

Zadovoljni mališani, zadovoljni roditelji, a tete uvijek na nivou zadatka. Ovaj značajan datum mališani su proslavili velikom zabavom.

Djeca su imala priliku da se druze, upoznaju i zabave s odlično raspoloženom ekipom autora i izvođača pjesama za djecu Latifa Močevića i Mravka Travka. Lica djece dovoljno govore koliko je atmosfera bila dobra.

U moderno opremljenim prostorijama koje su urađene po svim svjetskim standardima kad je u pitanju predškolski odgoj i obrazovanje, svakodnevno boravi preko 45 jajačkih mališana.

Ova ustanova zauzima površinu od 160 kvadrata, sve sobe su moderno opremljene i klimatizirane, a vanjski dijelovi i igralište su pod videonadzorom. U igraonici djecu uče etici i moralu, kako da postanu dobri ljudi, da poštuju starije i da vole drugo i drugačije.

igraonici radi moderno opremanja kuhinja, a sva jela pripremljena su u skladu s jelovnikom kojeg je izradila nutricionista dr. Safija Softić-Namas. O mališanima brine i medicinsko osoblje.

Ovu igraonicu pohađaju sva djeca bez obzira na nacionalnost, a ustanova se nalazi u nadležnosti Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović