Ramazanska noć žena u MIZ Jajce (FOTO)

Ramazanska noć žena u MIZ Jajce (FOTO)

Žena kao stub porodice “drži tri ćoška kuće” i kao takva veoma je važna karika u lancu što se zajednicom zove. Posebnu ulogu žena ima u okvirima islamske zajednice.

U medžlisu islamske zajednice Jajce ta uloga i značaj su prepoznati i poštuju se i unapređuju kroz strukturisan rad Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija”, kojoj je i ove godine povjerena organizacija Ramazanske večeri žena u MIZ Jajce.

Vrijedne majke, sestre, supruge i kćeri iz svih džemata MIZ Jajce su preko svojih koordinatorica pozvane na ramazanski događaj posvećen njima. 130 žena je prisustvovalo zajedničkom iftaru, akšam namazu, teravih namazu i prigodnom svečanom mevludskom programu u džamiji na Volijaku.

Svojim prisustvom i kratkim, ali sadržajnim predavanjem, ovaj skup oplemenio je i glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin ef. Hadžić koji je nakon iftara na Vlasinju i teravih namaza u Cvitoviću posjetio i džemat Volijak.

Mnogo ženskih srca i ispruženih ruku su upućivali hajr dove za organizatore i realizatore ove posebne noći, a poseban selam i i dove su upućene čak do Ameike, Edini Koliko Pačavar, koja ne zaboravlja žene u svome rodnom gradu i već godinama ih časti iftarom u 28.noći ramazana. O

dova onima koje su daleko, uručeni su pokloni zahvale onima koje su tu i koje dobrovoljno rade za zajednicu. Koordinatoricama džemata i učesnicama mevludskih programa uručene su skromne, a najljepše hedije.

Najčasnija Knjiga od svih, Kur’an, da im bude uspomena na lijepa ramazanska druženja, ali i vodilja kroz dalji život i buduće aktivnosti za dobrobit njihovih porodica, džemata i zajednice.

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović