Obilježena 27. noć ramazana i centralni šehidski mevlud u Jajcu (FOTO)

Obilježena 27. noć ramazana i centralni šehidski mevlud u Jajcu (FOTO)

Ifarom za porodice šehida, članove BZK Preporod Jajce, članove Merhameta Jajce i džematlije džemata grad večeras u džamiji na Volijaku, počeo je program obilježavanja 27. noći ramazana, a nastavljen u džamiji Esme sultanije poslije teravije.

Na Volijaku priređen je iftar za članova porodica šehida s područja Medžlisa islamske zajednice Jajce, džematlija džemata Grad i Volijak. Organizatori iftara bili su: Medžlis islamske zajednice Jajce, BZK „Preporod” Jajce i MDD „Merhamet” Jajce.

Nakon što je proučena dova poslije jela prisutnima su se obratili predsjednik BZK „Preporod” Jajce gospodin Behrudin Halaba, predsjednik MDD „Merhamet” Jajce Sinanudin Smajić, predsjednik MIZ Jajce Almir Kunić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, prof., koji se zahvalio svima na dolasku, te naglasio važnost zajedništva i šta sve muslimani mogu postići kada su zajedno.

Zatim poslije teravih-namaza u prepunoj džamiji Esme sultanije u Jajcu održan je centralni šehidski mevlud i obilježena je noć Lejletul-l-kadr.

Na samom početku prisutne džematlije je ispred Medžlisa islamske zajednice Jajce, glavnog imama i džemata Grad poselamio i dobrodošlicu zaželio imam džamije Esme Sultanije Ramiz-ef. Kahrić.

Na kraju mevludskog programa koji su izveli imami Medžlisa IZ Jajce, svojim vazom, prisutne džematlije počastio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, prof. koji je govorio o vrijednosti ove noći i vrijednosti učenja časnog Kur’ana.

Nakon Mevluda džematlije su počašćene kahvom i kolačima ispred džamije. Kolače i kahvu pripremili su džematski odbor i Asocijacija žena MIZ Jajce “Esma sultanije”.

(MIZ Jajce/Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović