Medžlis IZ-e Jajce i TIKA nastavaju saradnju u budućim projektima

Medžlis IZ-e Jajce i TIKA nastavaju saradnju u budućim projektima

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Jajce danas su posjetili predstavništvo TIKE (Turske organizacije za kulturu i razvoj) za Bosnu Hercegovinu u Sarajevu.

Sa zamjenicom direktora TIKE Kȕbrom Kaçar razgovarao je glavni imam prof. Zehrudin ef. Hadžić, predsjednik Izvrsnog odbora Almir Kunić te član Upravnog odbora Samir Šido.

GlavNA tema na ovom sastanku bila je obnova bosanske kuće u haremu džamije Esme sultanije, koja je srušena tokom ratnih dešavanja. Prisutni su razgovarali još i o predstojećoj turističkoj sezoni te posjeti turskih turista u Jajcu jer na jajačkom području vidljivi su tragovi osmanske vlasti koja itekako može biti zanimljiva za buduće posjetioce.

Glavni imam Hadžić, zahvalio se zamjenici direktora TIKE na gostoprimstvu i realizaciji dosadašnjih projekata na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce uz nadu da će se saradnja ove dvije institucije nastaviti i u budućnosti.

Podsjećamo, direktor TIKE za BiH Omer Faruk Alimdži više puta je posjetio naš grad, a sudjelovali su u raznim projektima kao što su izgradnja Centralnog spomen-obilježja, opremanja vrtića “Emina”, opremanja mektepskih prostorija kao i raniji projekti koji su usko vezani za lokalne zajednice sto se tiče izgradnje infrastrukture.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović