Održan sastanak u Šipovu kao znak podrške Bošnjacima!

Održan sastanak u Šipovu kao znak podrške Bošnjacima!

Koordinatori za mlade i za žene iz šesnaest (16) džemata Medžlisa Jajce susreli su se u džematu Šipovo na završnom predramazanskom sastanku i savjetovanju za tekuću godinu, a nakon obilaska svih džemata.

Pojedinačan dolazak iz džemata u Jajce i zajednički odlazak busom do Šipova bili su početak trosatnog druženja 40-ak predstavnika mladih, žena i Uprave Medžlisa Jajce u Šipovu.

Sastanak je održan u Šipovu sa porukom da Bošnjakinje i Bošnjaci nisu sami u džematima u RS Bosne i Hercegovine i da su imali i da će imati podršku u budućnosti od Medžlisa i svih njegovih tijela, uključujući mlade i žene.

Obratili su se: sekretar Medžlisa Jusuf Duranović, koordinator za mlade Medžlisa Sabahudin Makić, koordinatorica za žene Medžlisa Sabina Hajrić-Duranović, predsjednik IO Medzlisa Almir Kunić i na kraju glavni imam Zehrudin Hadžić sa porukom: “Brak=porodica=o(p)stanak” Prezentiran je rad Medžlisa u 2018. godini i plan za 2019. sa naglaskom na aktivizam mladih i žena.

Domaćini su bili Ahmed-ef., imam džemata Šipovo i njegovi saradnici, a sastanak je održan u klubu kojeg je opremio vakif Asim Hamidović.

Gost koji je počastio prisutne koordinatore mladih i žena svih džemata bio je Medaga Hodžić, privrednik i prijatelj Medžlisa Jajce.

Tehničku podršku druženju dao je blagajnik Medžlisa Senad Hadžić, dok se za prevoz pobrinuo Medaga Glamočić.

“Muslimanke i muslimani su poput pčele: uzimaju samo ono što je dobro, rade samo ono što je dobro, i daju samo ono što je dobro. Pri tome ne nanose štetu nikome i koriste svima” rekao je glavni imam na kraju i zahvalio se svima na dolasku i radu u ime Boga za korist zajednice.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović