Promocija knjige povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Promocija knjige povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

“Riječ o autentičnosti Riječi” autora dr. Salih-ef. Indžića knjiga je koju su u Islamskom kulturno-edukativnom centru “Hadadan” Jajce promovisali glavni imami tri Medžlisa Islamske zajednice – MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžić, MIZ Busovača, hfz. dr. Adnan-ef. Srebrenica, te sam autor, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Travnik, dr. Salih-ef. Indžić.
U svom obraćanju hfz. dr. Adnan-ef. Srebrenica citirao je Benjamina Franklina: “Ili napišite nešto što je vrijedno čitanja ili uradite nešto što je vrijedno pisanja”, smatrajući da je autor dr. Salih-ef. Indžić napisao knjigu koja je zaista vrijedna čitanja zbog njenog specifično stručnog i trajno vrijednog sadržaja. Hafiz Srebrenica izrazio je žaljenje što promovisana knjiga ne sadrži više sličnog teksta, a sam autor je promotoru i prisutnima obećao nastavak.

 

“U danima uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine kada se često govori o integritetu države mi kao vjernici hadisima govorimo o integritetu vjere”, rekao je na početku svog obraćanja autor, dr. Salih-ef. Indžić. Knjiga “Riječ o autentičnosti Riječi” u biti je niz odgovora (stotinu i jedan odgovor) na pitanja koja su vjernici u određenom vremenskom periodu postavljali autoru o vjerodostojnosti, pojašnjenjima ili izvoru hadisa. Promovisana knjiga ugledala je svijetlo dana na 12. Rebiul-evvel u 2023. godini.

“Riječ o autentičnosti Riječi” je knjiga koja će za 50 godina novim generacijama otkriti šta je zanimalo Bošnjake naše današnjice”, zaključio je autor u završnici svog obraćanja.

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović