Sultanijin vakuf – naš, ženski, emanet

Sultanijin vakuf – naš, ženski, emanet

Odjel za brak i porodicu i Asocijacija žena MIZ Jajce “Esma sultanija” pokreću najznačajniju akciju do sad – učešće u projektu “Sultanijin vakuf – naš emanet”.

Kroz osam godina postojanja Asocijacije i sedam godina postojanja Odjela za brak i porodicu žene Medžlisa Islamske zajednice Jajce predano su posredstvom koordinatorica džemata učestvovale u različitim humanitarnim akcijama u kojima su za nekoliko dana sakupljale i po nekoliko hiljada konvertibilnih maraka. Sve akcije osim posljednje, “Ljubav za majke Srebrenice”, bile su za individualnu pomoć našim džematlijkama u potrebi.

Akcija “Sultanijin vakuf – naš emanet” je akcija od općeg interesa zajednice – rekonstrukcija i uređenje naše centralne džamije i harema džamije, jedine osmanske džamije koja nosi žensko ime, kompleksa koji je nacionalni spomenik i prepoznatljiv simbol našeg grada.

Vakifa Esma sultanija je sama finansirala izgradnju prve džamije koja je sagrađena između 1753. i 1773. godine, a mi u prvim danima prvog mjeseca 2023. godine imamo priliku zajedno učestvovati i biti nove vakife novog, ljepšeg i sigurnijeg izgleda džamije ostavljene nama u emanet.

Sve žene koje žele dati svoj novčani doprinos ovoj akciji mogu to učiniti:
• posredstvom koordinatorica svojih džemata,
• na blagajni Medžlisa Islamske zajednice Jajce,
• uplatama na bankovni račun MIZ Jajce
PBS banka 1011320053423595
• i na PayPal račun MIZ Jajce medzlis_jc@tel.net.ba

Sve ostale podatke o projektu i načinima uplate možete pronaći na www.miz-jajce.com.

Ova akcija Odjela za brak i porodicu i Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija” trajat će do 23. januara 2023. godine.

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović