Dan rozog hidžaba u MIZ Jajce

Dan rozog hidžaba u MIZ Jajce

Povodom obilježavanja Dana rozog hidžaba u Medžlisa Islamske zajednice Jajce u Ibrahim-begovoj džamiji je realizovano druženje žena. Odjel za brak i porodicu MIZ Jajce, koordinatorica odjela i koordinatorice džemata su uz podršku MIZ Jajce okupile 60 žena koje su svojom rozom maramom/hidžabom i odjećom dale podršku ženama oboljelim i liječenim od karcinoma koji je najrasprostranjeniji među ženskom populacijom. Posebne gošće ovog obilježavanja bile su članice i aktivistice UG “Nada” Jajce.

 

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Jajce, Alema Halimović-Junuz je ovim prilikom održala prigodno predavanje – “Važnost očuvanja zdravlja sa aspekta islama”.

Dan rozog hidžaba se obilježava sa ciljem ohrabrivanja muslimana širom svijeta da aktivno podižu svijest o raku dojke. Ovo je jedinstvena prilika da muslimanke promovišu hidžab, ali i činjenicu da i žene koje nose hidžab jednako obolijevaju od ove bolesti kao i žene koje ne nose hidžab, sa istom se bore i spremne su pomoći svima kojima mogu kao i sve druge žene.

 

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović