Škola Kur’ana u džematu Vlasinje

Škola Kur’ana u džematu Vlasinje

U četvrtak, 16. juna 2022. održani su završni ispiti i dodijeljene diplome polaznicima škole Kur’ana džemata Vlasinje u 2021/2022. školskoj godini. Ilhan-ef. Šabić, imam, hatib i muallim u džematu Vlasinje, zajedno sa svojim polaznicima iskoristio je prestanak pandemijakih ograničenja te je, osim briljantnih rezultata na mektebskim takmičenjima i završnim mektebskim ispitima, briljirao sa halkom Kur’ana koju pohađa trideset polaznika.

Važno je, također, istaći da je ovo jedina halka Kur’ana na području MIZ Jajce koju pohađaju polaznici mekteba u okviru Škole Kur’ana Ebu Bekr Es-Siddik na području Medžlisa IZ Jajce. Od ukupnog broja upisanih u mektebu, 75% mekteblija pohađa Školu Kur’ana. Redovnost u mektebu i na halkama Kur’ana je gotovo stoprocentna i sve koji odsustvuju roditelji opravdaju izostanak muallimu.

Protekla mektebska godina biće krunisana hatmenskim dovama početkom mjeseca augusta gdje se džemat i mekteblije pripremaju za nezapamćen događaj u džematu Vlasinje. Koordinator Škole Kur’ana Emin-ef. Duranović je, pohvalivši prisutne, istakao i napomenuo da će polaznici najbolje sačuvati hifz naučenih kratkih sura redovnim obavljanjem pet dnevnih namaza.

Mubarek olsun svim polaznicima, njihovim roditeljima, muallimu i svim džematlijama džemata Vlasinje kao i cijelom MIZ Jajce.

 

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović