Promocija u BZK “Preporod” Zenica

Promocija u BZK “Preporod” Zenica

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i video projekcijom pjesme Esma sultanija započela je svečana promocija 7 knjiga, izdanja Medžlisa Islamske zajednice Jajce u BZK “Preporod” Gradsko društvo Zenica.

Promotori prof. dr. sc. Ajdin Huseinspahić, prof. dr. Muharem Adilović, doc. dr. sc. Sedad Dedić, mr. Meho Šljivo pohvalno su govorili o odlučnosti, energičnosti i ustrajnosti bivšeg glavnog imama MIZ Jajce, šejh Ramiz-ef. Bećirovića i sadašnjeg glavnog imama Zehrudin-ef. Hadžića u ovom avangardnom iskoraku u Islamskoj zajednici.

Upustiti se u izdavanje 7 kapitalnih djela za Medžlis Islamske zajednice Jajce posebno, i Islamsku zajednicu općenito, iskorak je koji zasigurno može i treba biti uzor i ostalim medžlisima i muftijstvima, istakli su promotori. Promocija djela jajačkih autora u Zenici bila je protkana emocijama neraskidivih veza Jajčana i Zeničana i njihovih gradova, veza nastalih u vremenu iskušenja rata, patnje i tuge, a očuvanih i nastavljenih i u ovim vremenima iskušenja kada je saradnja i zajedničko djelovanje Bošnjaka neupitna potreba.

Posebni gosti ove promocije su bili studenti iz Jajca koji svoje akademsko obrazovanje stiču na Univerzitetu Zenica, njih trideset i dvoje. Svim studentima su nakon promocije uručene jednokratne stipendije iz fonda “Šejh Mustafa-ef. Čolić i knjige “Vječna pouka”.

 

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović