Svečanost u džematu Bučići

Svečanost u džematu Bučići

Piše: Ammar-ef. Keško

Dodjela diploma polaznicama škole Kur’ana Ebu Bekr es-Siddik u džematu Bučići održana je u nedjelju, 12. juna 2022 godine.
Polaznice su tokom pohađanja škole bile raspoređene u dvije grupe. Prvu grupu su činile žene preko 60 godina starosti, dok je druga grupa bila za napredni nivo učenja Kur’ana i tedžvida.

Ove školske godine su polaznice škole Kur’ana tokom osam mjeseci druženja sa Božijom knjigom na redovnim časovima uspjele završiti dvije hatme.
Na ovoj završnoj svečanosti su dodijeljene diplome za 4 učenice koje su uspješno završile III nivo i to: Azemini Vereget, Zejnili Vereget, Sifeti Makić i Lutviji Makić.

Vrijedi napomenuti i da je halka Kur’ana koja je održavana u džematu Bučići najbrojnija kada je u pitanju podučavanje odraslih Kur’anskom pismu.

Emin ef. Duranovic, rukovodilac škole Kur’ana za područje MIZ Jajce, ispitao je polaznice škole Kur’ana dženaza Bučići i utvrdio njihov nivo znanja. Nakon podne namaza, polaznicama se obratio i Ammar ef. Keško, njihov muallim, dok je prigodno predavanje održao glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin ef. Hadžić. Nakon obraćanja glavnog imama rukovodilac škole Emin ef. je dodijelio diplome za uspješno završenu hatmu i za uspješno položen 3 nivo.

Molimo Allaha da polaznicama ukabuli njihov trud i zalaganje koje su pokazale tokom cijele godine, i da ih ne odvoji od druženja sa Njegovom knjigom.

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović