Učenici generacije gosti Medžlisa Islamske zajednice Jajce

Učenici generacije gosti Medžlisa Islamske zajednice Jajce

Najuspješniji među najboljima su i danas bili gosti Medžlisa Islamske zajednice Jajce i svojim odzivom ukazali čast glavnom imamu MIZ Jajce Zehrudin-ef. Hadžiću da se druži sa uspješnim i perspektivnim mladim ljudima.

Medžlis Islamske zajednice Jajce već tradicionalno posebnu pažnju posvećuje učenicima generacije jajačkih osnovnih i srednjih škola, ali i učenicima koji se ističu svojim trudom, radom i uspjesima na takmičenjima na svim nivoima organizovanja.
Danas su gosti Medžlisa i glavnog imama bili učenici generacije osnovnih škola “Berta Kučera” Jajce i “Jajce” Kruščica u pratnji svojih razrednika, direktora i pomoćnika direktora te pedagoga pomenutih škola.

Tokom susreta razgovaralo se o planovima i ciljevima učenika generacije, a iskazale su se i pohvale i čestitke učenicima i njihovim roditeljima i nastavnicima koji su također bitni i nezaobilazni dijelovi učeničkih uspjeha.

“Uspješni ljudi imaju cilj i plan kako da do cilja dođu”, poručio je glavni imam koji je učenicima uručio novčane hedije i poklon-knjige, a razrednici su poželjeli da, njihovi sada već bivši učenici, prvenstveno ostanu i postanu dobri ljudi, da i dalje uče i rade za dobrobit sebe, svojih porodica i zajednice koja im je ovim prijemom ukazala na njihove korjene i osnove i mjesto gdje se uvijek trebaju osvrtati i vraćati.

 

 

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović