Delegacija Medžlisa Jajce kod reisu-l-uleme Kavazovića

Delegacija Medžlisa Jajce kod reisu-l-uleme Kavazovića

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović ukazao je čast osmočlanoj delegaciji Medžlisa Islamske zajednice Jajce upriličivši prijem na kojem su predstavljeni uspjesi, aktivnosti, planovi i projekti Medžlisa Islamske zajednice Jajce. Delegaciju je predvodio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, a uz glavnog imama MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžića prijemu su prisustvovali i predsjednik Izvršnog odbora MIZ Jajce, Almir Kunić, sekretar MIZ Jajce, Jusuf Duranović, predsjednik Asocijacije mladih MIZ Jajce “Tajib Okić”, Sabahudin Makić, predsjednica Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija”, Mirela Humić, predstavnik Ilmijje MIZ Jajce, Abdurahman-ef. Mujak i članica PR tima MIZ Jajce, Lejla Kasum.

Muftija travnički, dr. Ahmed Adilović upoznao je Reisu-l-ulemu sa Medžlisom Islamske zajednice Jajce općenito, a posebno sa ibadeskim aktivnostima MIZ Jajce kao što su bejtul-mal, zekat, sadekatul-fitr, akciji kurbana, povratničkim džematima u RS, te uspjesima u ovim oblastima.
U svom obraćanju glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžić je predstavio prisutne suradnike i ciljeve posjete. Predstavio je strategiju rada medžlisa i istaknute projekte MIZ Jajce kroz urađeni katalog.
Predsjednik Izvršnog odbora MIZ Jajce, Almir Kunić je Reisu-l-ulemu upoznao sa finansijskom konstrukcijom MIZ Jajce, ali i sa procesima i planovima vezanim za Fethija džamiju i musallu Varošnice.
Mirela Humić, predsjednica Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija” predstavila je rad i uspješne projekte Asocijacije i Odjela za brak i porodicu MIZ Jajce.
Asocijaciju mladih MIZ Jajce “Tajib Okić” predstavio je predsjednik Sabahudin Makić, govorivši o projektima koji su realizovani, ali i projektima koji su u toku kao što su Školska džuma i druženja mladih subotom.
Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Jajce su Reisu-l-ulemi uručili poklon, sedam knjiga izdanja MIZ Jajce i sliku, rad mališana Igraonice “Emina”.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović se zahvalio na posjeti i brojnim pozitivnim pričama koje su tokom prijema ispričane, a posebno se osvrnuo na značaj projekta Igraonice i rad sa djecom i mladima ističući da su djeca i omladina prioritet kao bitan segment jakih temelja budućnosti Zajednice. Izrazio je želju i spremnost da posjeti džemat Šipovo i da svoju pomoć i podršku onima koji vrijedno rade i doprinose napretku i unapređivanju Islamske zajednice.

 

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović