Održan koncert “Zijaret srcu”

Održan koncert “Zijaret srcu”

U prepunoj sali Doma kulture Jajce održan je predramazanski humanitarni koncert “Zijaret srcu” na kojem su nastupili eminentni izvođači ilahija i kasida Zejd Šoto sa orkestrom, Mustafa Isaković i Hafiz Aziz Alili.

U svjetlu Kur’anskog ajeta “Vjernici i vjernice su prijatelji jedni drugima: traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i molitvu obavljaju i zekat daju i Allahu i Poslaniku Njegovu se pokoravaju”, predramazanski humanitarni koncert “Zijaret srcu” organizovali su Medžlis Islamske zajednice Jajce i Bošnjačka zajednica kulture Preporod s ciljem da cjelokupan prihod od prodanih ulaznica i donatorskih karata uplate za potrebe Narodne kuhinje Jajce.

U ime organizatora prisutnima se obratio glavni imam MIZ Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, a u svom obraćanju je govorio o povezanosti vjernika i upućenosti jednih na druge, što su jajčani i jajčanke i gosti iz drugih gradova i država svoji odzivom na ovaj događaj i praktično pokazali.

U toku koncerta predsjednik BZK Preporod Jajce, Behrudin Halaba je direktoru MDD Merhamet Jajce Sinanudinu Smajiću uručio ček sa iznosom prikupljenih novčanih sredstava koji će nakon koncerta biti uplaćen za potrebe Narodne kuhinje Jajce.

Generalni pokrovitelji koncerta su Općina Jajce, općinski načelnik Edin Hozan i gospođa Edina Kliko-Makić.
Koncert su podržali i restoran Fontana i Vispak Visoko.
Organizatori se zahvaljuju i svim ostalim sugrađanima koji su svojim prilozima podržali realizaciju ovog događaja.

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović