Završen projekat promocije domaćih proizvoda

Završen projekat promocije domaćih proizvoda

Današnjom službenom posjetom domaćoj kompaniji Vispak Visoko, glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžić i direktor prodaje Vispak Visoko, Haris Zejnilagić zaključili su suradnju Medžlisa i pomenute kompanije i analizirali završeni projekat koji je uspješno realizovan na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Medžlis Islamske zajednice Jajce i domaća kompanija Vispak su potpisali ugovor o zajedničkom nastupu i realizaciji kampanje koja je imala za cilj podići svijest stanovništva koje obitava na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce (općine Jajce, Jezero i Šipovo) o važnosti i značaju kupovine domaćih proizvoda.

Na osnovu projekta Medžlisa Islamske zajednice Jajce dogovoren je način i program saradnje koji je trebao okupiti ciljanu grupu, te na najbolji način prezentirati ovaj projekat.
Za realizaciju ovog projekta odabran je malo drugačiji pristup, te su umjesto obilaska svih džemata pojedinačno, grupisani dva-tri bliska džemata kako bi se postigla efikasnost.

Obzirom da smo prethodne dvije godine bili uskraćeni za druženja i okupljanja zbog mjera donesenih usljed pandemije COVID-19, na sastanku Savjeta glavnog imama odlučeno je da će se projekat realizovati u zimskom periodu, te da se u realizaciju uključi dvadeset džemata na osam lokacija. Sedam od ukupno osam predviđenih zajedničkih druženja je uspješno organizovano i realizovano. Od ukupno predviđenih dvadeset džemata, u realizaciji ovog projekta aktivno je učestvovalo osamnaest džemata.

Prezentacijom projekta o važnosti kupovine domaćih proizvoda i prezentacijom kompanije Vispak na ovim druženjima obuhvaćeno je oko 800 osoba koje su prisustvovale na njima, a projektom je obuhvaćen i vrtić „Emina“ kojem je prema potrebama i potražnji kompanija „Vispak“ slala artikle iz svog asortimana.
Jedina stavka projekta koja još uvijek je podrška mektepskom takmičenju na nivou Medžlisa Islamske zajednice Jajce, a koja će biti realizovana tokom takmičenja 27.marta 2022.godine.

Osim svega nabrojanog, kompanija „Vispak“ sa svojom „Zlatnom džezvom“ će uzeti učešće i u realizaciji predramazanskog humanitarnog koncerta koji će se održati 26.03.2022. godine, u Domu kulture Jajce.

Ovaj projekat je za cilj imao predstaviti domaće kompanije koje se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda i potaknuti stanovništvo područja Općina Jajce, Jezero i Šipovo na kupovinu istih. Također, imali smo priliku upoznati se i sa historijatom kompanije „Vispak“, a njihovi predstavnici gospodin Haris Zejnilagić, direktor prodaje, te gospodin Samir Selimović, supervizor su na najbolji način predstavili komapniju koju predstavljaju, te kroz brojke nam prikazali na koji način možemo pomoći ekonomiju naše zemlje i održivost, razvoj i prosperitet domaćih kompanija.

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović