Održano općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

Održano općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke učenika osmih i devetih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola danas je održano u osnovnoj školi “Berta Kučera” u Jajcu. Prije samog takmičenja motivirajućim porukama učenicima su se obratili v.d. direktorica OŠ “Berta Kučera”, Asima Agić i glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžić.

U toku takmičenja glavni imam je sa saradnicima posjetio novoimenovanu vršiteljicu dužnosti, direktoricu Asimu Agić i poželio joj uspjeh u radu te ponudio suradnju, podršku i pomoć u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti.

Nakon što je aktiv nastavnika islamske vjeronauke MIZ Jajce ocijenio takmičarske radove utvrđene su i objavljene rang liste. Na takmičenju su postignuti slijedeći rezultati:

VIII razred
1. mjesto: Adna Joldić
1. mjesto: Sumeja Hrnjić
2. mjesto: Esma Osmić
3. mjesto Amar Keran
4. mjesto: Samila Mraković
5. mjesto: Ajna Mujak

IX razred:
1. mjesto: Amila Turanović
2. mjesto: Adna Begić
3. mjesto: Aiša Duranović
4. mjesto: Hana Melić
5. mjesto: Ajla Melić
6. mjesto: Nahla Kahrić

I razred srednje škole
1. mjesto: Tarik Kurić
2. mjesto: Tarik Spahić
3. mjesto: Amar Nešust
4. mjesto: Nejra Imamović
5. mjesto: Semira Hrnjić

Nakon takmičenja i ručka, svi učenici takmičari su bili gosti glavnog imama gdje su dobili simbolične novčane hedije i knjige na poklon, a od škole domaćina takmičenja dobili su prigodne zahvalnice.

Proglašenje pobjednika i uručenje posebnih nagrada za najuspješnije takmičare bit će upriličeno uskoro u prostorijama Medžlisa.

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović