Suradnja Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Livno

Suradnja Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Livno

Upoznavanje i suradnja medžlisa, te razmjena iskustava i dijeljenje pozitivnih priča nije nešto novo, ali je u današnje vrijeme događaj vrijedan pomena.

Davno započeta suradnja medžlisa Jajce i Livno ostvarena međusobnim posjetama i druženjima žena ova dva medžlisa nastavila se danas zajedničkim seminarom dvaju žena, muallima pomenutih medžlisa.

“Metodika mektebske nastave kroz uspješne prakse” tema je današnjeg seminara za imame i muallime Medžlisa Islamske zajednice Jajce gdje su svoje uspješne prakse predstavile Šejla Mujić-Kevrić, muallima mekteba Ćurčinica, MIZ Livno i Alma Kubura-Glamočić, muallima mekteba Volijak, MIZ Jajce.
Muallima Šejla je predstavila strukturu i organizaciju mektebske pouke u MIZ Livno, fokusirajući se na učenje kroz igru za polaznike uzrasta do 4 razreda.
Muallima Alma je u svom izlaganju govorila o tri aktuelna i bitna aspekta povezana za mektebsku nastavu – o suradnji s roditeljima; o problemu hiperpažnje pri izvođenju mektebske nastave; i o pozitivnoj klimi u mektebskoj učionici.

Nakon seminara, cjelodnevna posjeta predstavnika MIZ Livno, glavnog imama hafiza Mahir-ef. Kevrića i njegove supruge, muallime Šejle Mujić-Kevrić, nastavljena je u Igraonici “Emina”, gdje su s voditeljicom igraonice, Amelom Hadžić, razmijenjena i iskustva organizovanja i realizacije aktivnosti u igraonicama jer i pri Medžlisu Livno uspješno djeluje Igraonica “Bubamarice”.

Pozitivne priče, dobre prakse, posjete i druženja lijepim hairli povodom veliki su događaji u vremenu netrpeljivosti, straha i neizvjesnosti.

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović