Održana Skupština MIZ Jajce

Održana Skupština MIZ Jajce

Redovnoj skupštini Medžlisa Islamske zajednice Jajce koja je održana 12.februara 2022.godine u Velikoj sali Općine Jajce prisustvovalo je 33 od ukupno 35 članova.
Skupštini su predstavljene sve aktivnosti svih segmenata rada MIZ Jajce, i svi izvještaji iz 2021.godine su jednoglasno usvojeni.

Za doprinos u radu Medžlisa Islamske zajednice Jajce priznanja su dobili član izvršnog odbora MIZ Jajce, Sabahudin Hajder, mutevelija džemata Bučići, Smajo Vereget i bivši blagajnik MIZ Jajce i menadžer Berzah d.o.o., Senad Hadžić.

Skupštini su se obratili i gosti Muhamed Pezić, izaslanik muftije travničkog i Kemal Tokmić, glavni imam MIZ Bugojno, te domaćin, predsjednik izvršnog odbora MIZ Jajce, Almir Kunić, a u svom obraćanju glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžić je istaknuo tri izuzetno važne stavke koje su u protekloj godini bile u fokusu rada Medžlisa Islamske zajednice Jajce – odgoj, obrazovanje i vakuf.

“Neadekvatno i nedovoljno obrazovanje kroz škole i mektebe, te zanemarivanje odgoja mladih generacija u porodicama temelj je svih problema, trenutnih i budućih, u općini konkretno, ali i u državi općenito i zato trebaju trajno ostati u fokusu unapređenja.
U fokusu i dalje trebaju ostati i vakufi jer kada bi shvatili istinski značaj i vrijednost vakufa za ovaj i budući svijet, mnogo više bi se svako od nas trudio da uradi za vakuf,” između ostalog su bile poruke obraćanja glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Jajce, Zehrudin-ef. Hadžića.

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović