Odabrane gošće, posebnim povodom

Odabrane gošće, posebnim povodom

Dvanaest mladih djevojaka i djevojčica u Jajcu su odlučile da ispune vjersku obavezu svih muslimanki, nose maramu, hidžab, i iako je to sasvim normalna odluka za njih i njihove roditelje, za društvo i okolinu nije. Izdvajaju se svojom posebnošću, jednostavnošću, ljepotom, odgojem i primjerenim ponašanjem, a ne samo maramom na glavi, krunom njihovog imana.

Medžlis Islamske zajednice Jajce, kao mjesto okupljanja i korisnih druženja večeras je bio domaćin ovim mladim djevojkama. Osam djevojčica koje pohađaju osnovnu školu “Berta Kučera” i četiri učenice medicinske škole u Jajcu pozvane su od strane glavnog imama MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžića da sa svojim majkama i očevima budu posebne gošće posebnim povodom.

Kao i svi drugi gosti Medžlisa, i ove gošće su dobile vrijedne poklone, u ovom slučaju knjige i novčani dar da kupe najljepše marame i šta god same požele.

Glavni imam je u svom obraćanju roditeljima, djevojkama i djevojčicama istaknuo pohvale, podršku i divljenje njihovoj odlučnosti i hrabrosti, te napomenuo da je Medžlis Islamske zajednice Jajce uvijek otvoren svima njima za savjet i podršku, razgovor i pomoć.

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović