Prva promocija drugog izdanja knjige “Kazivanja”

Prva promocija drugog izdanja knjige “Kazivanja”

Prva promocija drugog izdanja knjige “Kazivanja” autora Zehrudina Hadžića održana je 22. novembra 2021.godine na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici. Promotori knjige, lektor i autor predgovora, dr. Nermin Šušić i dr. Muharem Adilović, dekan fakulteta domaćina promocije, djelo su predstavili prisutnim gostima promocije, studentima i prijateljima autora.

Sadržaj knjige “Kazivanja” prvobitno nije pisan da bio sadržaj knjige. To su kratke poruke i priče koje je autor objavljivao na svom Facebook profilu, pisao kao teze za predavanja ili javna obraćanja, a koje su ostavile upečatljiv dojam kod pratilaca jer predstavljaju potrebu autora da svojim pisanjem uoči, pokaže, komentariše, pohvali, kritikuje, promisli ili navede na promišljanje one koji ga čitaju ili slušaju. Kratke poruke i priče su u knjizi “Kazivanja” simbolično koncipirane u 11 poglavlja simboličnih i znakovitih naziva – život, vjera, narod, domovina, porodica, ljubav, znanje, sloboda, dostojanstvo, zadovoljstvo i vječnost.

“Prva promocija drugog izdanja knjige “Kazivanja” održana je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici studentima i profesorima iz dva razloga: da navede studente da više razmišljaju, promišljaju i istražuju, što je i cilj knjige, te da svi prisutni studenti dobiju knjigu na poklon, a deset studenata i jednokratnu novčanu stipendiju. Zahvalan sam prijateljima koji su podržali promociju i dodjeljivanje stipendija: Edini Kliko, Fahri Joldicu, Medagi Hodžiću i drugima. Zahvalan sam dekanu dr. Muharemu Adiloviću na gostoprimstvu, studentima na prisustvu, i mojim prijateljima iz Jajca koji su bili na promociji,” poručio je autor Hadžić.

 

( MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović