Medžlis IZ Jajce: Jednokratne stipendije jajačkim studentima u Banjoj Luci

Medžlis IZ Jajce: Jednokratne stipendije jajačkim studentima u Banjoj Luci

Svjesni važnosti obrazovanja i neophodnosti odgajanja novih zdravih i društveno odgovornih generacija u Medžlisu Islmaske zajednice Jajce se velika pažnja posvećuje učenicima i studentima. Redovno se nagrađuju učenici generacija i pobjednici na školskim takmičenjima, a svim našim studentima u Sarajevu su prošle godine u mjesecu martu na druženju Jajčana podijeljene jednokratne stipendije.

Jajački studenti Bošnjaci u Banjoj Luci su 2.oktobra 2021.godine od 15h bili gosti glavnog imama MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžića u Medresi “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” gdje ih je dočekao i prigodnim obraćanjem poselamio direktor medrese, prof. Muris-ef. Spahić.

Nakon promocije spota za pjesmu Esma sultanija i razgovora sa glavnim imamom studenti su imali priliku posjetiti školsku biblioteku “Muftija Mehmed-ef. Zahirović” koja je smještena u susjednoj džamiji Gazanferiji. Uz ručak i osvježenje studenti su nastavili razgovor sa domaćinima. Sekretar MIZ Jajce, Jusuf-ef. Duranović je prisutnim studentima podijelio jednokratne stipendije koje su obezbijeđene iz fonda “Šejh Mustafa-ef. Čolić”, a uz stipendije su dobili i knjige “Kockanje je zlo”.

Medžlis Islamske zajednice Jajce se stavio na raspolaganje jajačkim studentima u Banjoj Luci za sve njihove potrebe. Druženje je završeno u 17,30h, a koordinatorica ove aktivnosti, studentica treće godine Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci, Nejra Keljalić je povodom istog izjavila:”Iskoristila bih priliku da se u ime svih studenata zahvalim direktoru medrese, Murisu ef. Spahiću što nas je ugostio i proveo kroz medresu kao i predstavnicima Medžlisa islamske zajednice Jajce, na čelu sa glavnim imamom Zehrudinom ef. Hadžićem, koji su nas okupili i naš trud i zalaganje na fakultetima nagradili. Nadamo se da ćemo se nastaviti okupljati na druženjima i ubuduće mi studenti iz Jajca, kako oni što studiraju u Banjoj Luci tako i oni što studiraju u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.”

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović