Hadžić: Izdajnici nacionalnih interesa

Hadžić: Izdajnici nacionalnih interesa

Piše: prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce

Riječ izdaja toliko se spominje u posljednje vrijeme da se čovjek upita kako uopće Bosna i Hercegovina pored toliko izdajnika još uvijek postoji?

S druge strane koliko se pojedinci pozivaju na nacionalne interese nemoguće je da do sada nisu ispunjeni svi nacionalni interesi Bosne i Hercegovine!

Ko su doista izdajnici Bosne i Hercegovine i njenih građana? Danas svi jedni druge prozivaju izdajnicima a njihovi fanovi se međusobno svađaju, a niko od “izdajnika” ne čini ništa da njihovi fanovi prestanu “gubiti duše”. Ko se doista bori za nacionalne interese

Bosne i Hercegovine i prava njenih građana? Danas su svima puna usta nacionalnih interesa i jednakopravnosti svih građana a svi “svoje” “guraju” i resurse Bosne i Hercegovine iskorištavaju.

Biće da su u pravu i jedni i drugi kao u onoj priči o Nasrudin hodži kada je rekao dvjema posvađanim stranome da su obje u pravu. Onda ga u čudu pita supruga pa kako mogu biti obje strane u pravu?

I ti si u pravu, odgovara Nasrudin hodža supruzi.

Tako ispade da se izdajice Bosne i Hercegovine bore za nacionalne interese Bosne i Hercegovine i jednakopravnost njenih građana.

I svi su u pravu!

 

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović