Medžlis Jajce počeo serijal edukacije o ‘Značaju i uticaju društvenih medija/mreža danas’

Medžlis Jajce počeo serijal edukacije o ‘Značaju i uticaju društvenih medija/mreža danas’

Pojavom društvenih mreža evolucija interneta svakako je ušla u novu fazu, a svanućem Facebooka dogodila se internetska „supernova“ koja dubinski mijenja metode svih komunikacija, ali i marketinške vidove oglašavanja.

Važnost Facebooka, ali i Twittera, Foursquarea, YouTubea, Google+ i ostalih mreža kroz edukativnu radionicu na temu “Moć i uticaj društvenih medija” vodio je mr. Samir Beharić, a prisustvovali su predstavnici imama, mladih, žena, igraonice “Emina” te članovi Uprave Medžlisa.

Jajce.

Utjecaj društvenih mreža i njihova moć su toliko veliki da su nam se uvukli pod kožu, a razvoj novih tehnologija promijenio je svijet u kojem živimo, naše navike, ponašanje i komunikaciju…

-Ko “osvoji” mase, uspjet će u svojoj misiji. “Moramo” znati kako (is)koristiti prostor društvenih mreža u širenju pozitivnih vrijednosti. Trebamo se naučiti kulturi komuniciranja putem društvenih online grupa. S tim ciljem počinjemo serijal edukacije, rekao je prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce.

Posebna meta novih načina komunikacije i društvenih mreža su mladi naraštaji. Danas skoro da i ne postoji granica kada mladi treba da se uključuju u ovu virtuelnu mrežu komunikacije, što je svakako zabrinjavajuće iz više razloga.

Internet je medij koji niko ne nadgleda, privatnost korisnika na društvenim mrežama je ugrožena.

Društvene mreže se koriste u svim životnim segmentima i situacijama, ali podizanjem svijesti i adekvatnim obrazovanjem može se postići kvalitetnije i sigurnije vrijeme koje korisnici provode na društvenim mrežama.

Ovo je prvi serijal edukacije o “Značaju i uticaju društvenih medija/mreža” koje će biti upriličene u organizaciji MIZ Jajce.

 

 

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović