Danas na “Dan nezavisnosti”, ali i sutra neka je slobodna!

Danas na “Dan nezavisnosti”, ali i sutra neka je slobodna!

U petak mi je došao mladi bračni par, tek završili fakultete, vjenčali se i došli u Jajce. Mlada je par mjeseci honorarno zaposlena u Medžlisu Jajce i ostvarila zapažane rezultate u radu i misiji (Pozitivna priča iz malog džemata nadomak Jajca, jučer objavljena).

 Mladoženja je pokušavao naći posao u svojoj struci mjesecima, međutim, bezuspješno. Čak se prijavio da volontira. Našao je posao u drugoj općini i odlaze iz Jajca krajem mjeseca.

Nažalost!

Mladi i dalje odlaze.

Lijepo je da na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine mladi mašu zastavama, da sade cvijeće i da dijele pakete siromašnima.

Međutim, treba da im se da prostora da rade i djeluju i da nauče kako se vodi država, da bude u pravom smislu riječi nezavisna, a njeni građani slobodni i dostojanstveni.

Država Bosna i Hercegovina je od 1. marta 1992. priznata i nezavisna, u našim srcima nikada nedjeljiva, molim dragog Boga da za naše mlade u budućnosti bude njihov dom, podnošljiva i prihvatljiva.

Spominjući šehida i ljude zbog kojih je naša jedina domovina Bosna i Hercegovina nezavisna, njima i nama, a posebno mladima neka je danas na Dan nezavisnosti i sutra, sretna i ponosna. Čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, napisao je glavni imam MIZ Jajce, prof. Zehrudin ef. Hadžić.

 

 

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović