Održana redovna i izvještajna skupština Medžlisa IZ Jajce

Održana redovna i izvještajna skupština Medžlisa IZ Jajce

U velikoj sali općine Jajce 27. 02. 2021. godine održana je redovna i izvještajna skupština Medžlisa IZ Jajce koja je ove godine zbog pandemije korona virusa bila samo za članove Skupštine bez gostiju i zvanica.

Skupštini Medžlisa je od 35 člana prisustvovalo 26 članova. Na početku Skupštine izabrano je rukovodstvo Skupštine kojim je predsjedavao Edin Mukić uz zapisničara Jasmina Šidu i ovjerivača zapisnika Safeta Šljivu.

Predsjednik Skupštine čestitao je članovima Skupštine predstojeći Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine uz želju da Skupština protekne u hairli i konstruktivnom radu.

Na dnevnom redu Skupštine našli su se izvještaji o radu izvršnog odbora, vjersko-prosvjetne službe i finansijskom poslovanju Medžlisa Jajce za 2020. godinu kao i planovi za 2021. godinu.

Svi izvještaji i planovi usvojeni su jednoglasno.

Prilikom prezentovanja finansijskog poslovanja, blagajnik Medžlisa Jajce, naglasio je odgovornost svih prisutnih da predstave rad Medžlisa u svojim džematima koje predstavljaju, te također prisutnima naglasio njihovu ulogu u kreiranju budžeta i predložio da Skupština kao najviši organ rada jednog Medžlisa uputi dopis općini Jajce i općinskim vijećnicima da se u budućnosti sredstva predviđena grantom za vjerske zajednice uplate na račun Medžlisa što nije bio slučaj u prethodnoj godini.

Pomenuti prijedlog zaključka je ponuđen članovima Skupštine i isti su jednoglasno podržali.

Nakon radnog dijela prisutnima se obratio Rešad-ef. Lendo sekretar Muftijstva travničkog, gdje je pohvalio rad Skupštine i predstavljene izvještaje uz dovu da naredna godina bude još uspješnija.

Nakon toga pristupilo se dodijeli zahvalnica osobama i džematima koji su se istakli u protekloj godini a to su:

– Džematski odbor Vinac za pomaganje u radu Medžlisa Jajce.

– Džematski odbor Divičani, za uspješan rad.

– Građevinski odbor džemata Lupnica, za uspješan rad.

– Upravnik Elci Ibrahim-pasine medrese u Travniku, Safet Durguti, za pomaganje.

– Šef ureda za brigu Rijaseta IZ-e u BiH, Ibrahim Malanović.

– Merim Tuzlić, za odgovoran i čestit rad u Medžlisu IZ Jajce

– Elkaz Zejna, hanuma iz Cvitovića, koja je ostala za vrijeme ratnih dešavanja u Cvitoviću i tu se krila čitavo vrijeme, a za redovno članstvo.

Na kraju dovu je proučio Rešad-ef. Lendo.

 

 

(Jajce Online/MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović