Održan radni sastanak jajačkih udruženja

Održan radni sastanak jajačkih udruženja

Glavni imam Medžlisa IZ-e Jajce prof. Zehrudin ef. Hadžić i koordinator za NVO ispred Medžlisa Mirza ef. Ridžić ugostili su u prostorijama Medžlisa na radnom sastanku predstavnike udruženja s područja Jajca, a to su: Crveni križ Jajce, MDD Merhamet Jajce, Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Jajce, Udruženje penzionera-umirovljenika Jajce, Udruženje dijabetičara općine Jajce, Udruženje građana “Nada” Jajce, Udruženje “Vodopad ljubavi” Jajce i BZK “Preporod” Jajce, piše Jajce Online.

Na sastanak su bili pozvani predstavnici još nekoliko udruženja koji nisu prisustvovali iz opravdanih razloga.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnom stanju i potrebama različitih kategorija građana koji (ne)ostvaruju svoja prava putem udruživanja kroz udruženja. Na području općine postoji registrovano ili evidentirano oko 50 udruženja koja egzistiraju kroz svoja udruženja.

Neka doista postoje iz realne potrebe, a neka iz dobro poznatih razloga. Neka imaju članstvo a neka su društva jednog lica. Medžlis se stavio na raspolaganje i mogućnost saradnje udruženjima.

Potrebno je napraviti evidenciju, potrebno je napraviti mrežu i dobru komunikaciju da bi svako ostvario pravo na pomoć. Treba se edukovati i prezentirati realne potrebe i moguće projekte.

1
1
2
3

Zajedno možemo više, poručili su akteri današnjeg sastanka.

-Medžlis u svojoj obavezi ima odgojni, obrazovni, humanitarni, socijalni i mnoge druge segmente rada. Nastojimo da odgovorimo zadatku u skladu sa svojim mogućnostima, rekao je Hadžić.

 

 

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović