Tri jajačka džemata ostvarili zapažene rezultate u 2020. godini

Tri jajačka džemata ostvarili zapažene rezultate u 2020. godini

U Travniku je nedavno održan stručni seminar za glavne imame i istaknute imame s područja Muftijstva na temu zekata i sadekatu-l-fitra.

Seminar se održao u Edukativno-sportskom centru Elči Ibrahim-pašine medrese u Golešu na temu “Metode pristupa i rada s vlasnicima privrednih subjekata kod izvršenja obaveze zekata”.j

Uvodničar na seminaru je bio muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, potom je Vehid-ef. Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat pri Rijasetu Islamske zajednice, predstavio Registar privrednih subjekata, a Haris-ef. Mustajbašić, glavni imam MIZ Zvornik, imao je izlaganje na temu “Pristupi u komunikaciji prema vlasnicima privrednih subjekata”.

. U ime domaćina obratio se prof. Safet Durguti, pomoćnik direktora za internat, dok je završno izlaganje imao muftija Adilović koji je na kraju programa podijelio prigodne poklone i priznanja imamima i džematima koji su ostvarili zapažene rezultate u protekloj godini po pitanju akcije zekata i sadekatu-l-fitra.

S područja jajačkog Medžlisa izdvojio se džemat Vlasinje – Ilhan ef. Šabić, džemat Bučići – Amar ef. Keško te džemat Lendići sa Šekibom ef. Meštrovcem.

 

 

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović