Glavni imam u posjeti Općinskom sudu Travnik

Glavni imam u posjeti Općinskom sudu Travnik

Dana 29.01.2021.godine, upriličena je radna posjeta glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Jajce, Zehrudina Hadžića Općinskom sudu u Travniku.

Predsjednik suda Goran Dujić je uvaženog imama upoznao sa radom Općinskog suda u Travniku, sa projektima koje je vodio ovaj sud, kao i projektima koji se trenutno implementiraju u sudu.

Općinski sud u Travniku svakodnevno unapređuje svoj rad bilo da se radi o kadrovima ili materijalno tehničkom unapređenju, a sve sa ciljem da se ostvari misija i vizija koju ovaj sud sprovodi, te da se građanima pruže što kvalitetnije usluge i omogući jednak pristup sudu.

Posebno je istaknut aspekt edukacije mladih, kroz obavljanje volonterske i pripravničke prakse u sudu, kako mladih sa područja općine Travnik, tako i sa područja drugih gradova u Srednjobosanskom kantonu.

Uvaženi imam je izrazio zadovoljstvo posjetom, što je potvrdio i predsjednik suda, te istakao da je sud spreman na saradnju u svim segmentima svoga rada koji promovišu zakonitost, nezavisnost i transparentnost.

 

(Općinski sud Travnik)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović