Dan državnosti Bosne i Hercegovine u RS u Šipovu

Dan državnosti Bosne i Hercegovine u RS u Šipovu

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25.11.2020., mladi Jajca i Šipova, u 14 sati u Šipovu u omladinskom klubu imamske kuće imali su prilku slušati dr. Amira Kliku na temu Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ahmed-ef., imam džemata je rekao:”Povodom dana državnosti okupili smo se ovdje u Šipovu, kako bismo to obilježili. Iako nam je država u lošem stanju, ipak moramo imati na umu da je država jedno a domovina drugo” Envera koja je jedan od organizatora-student kazala je: “Zahvaljujemo se svima koji su došli na ovo druženje a naročito Zehrudinu efendiji i Medžlisu Jajce koji su sponzori ovog događaja i koji su nas podržali u našem naumu.”

Glavni imam Zehrudin-ef je kazao: ” Šipovo smo odabrali iz razloga što je ono napušteno od strane bošnjačkih lidera, te iz tih razloga danas nemaju svoga predstavnika u skupštini opštine Šipovo. Mi ovim putem pokazujemo da Bošnjaci treba da imaju svoj stav i da ne dozvole da se njima vlada tek tako.

Dr. Amir Kliko između ostalog je rekao: “Hvala organizatorima i Medžlisu na pozivu. Kroz historiju Bosne i Hercegovini vidimo kako je došlo do formiranja ZAVNOBIH-a, te dogovora da Bosna nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska”…

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović