Održana promocija knjige ‘Kazivanja’ autora Zehrudina Hadžića (FOTO)

Održana promocija knjige ‘Kazivanja’ autora Zehrudina Hadžića (FOTO)

Knjiga “Kazivanja” autora Zehrudina Hadžića koja je danas promovisana u općinskoj sali je od svoje prve rečenice do konačne forme knjige prešla dugačak put.

Od jednog sasvim običnog upisa na privatnom Facebook profilu od prije tri godine do današnje knjige sa izuzetnim sadržajem autor se susretao sa situacijama, događajima, doživljajima i ljudima koji su ga inspirisali, oplemenjivali, kritikovali i pomagali.

Tekstovi koji čine sadržaj knjige “Kazivanja” nisu pisani s namjerom da bi bili dio knjige, već su pisani povremeno, kao postovi na facebooku, teze za predavanja, ili javna obraćanja, samo kao trag potrebe autora da svojim pisanjem uoči, pokaže, komentariše, pohvali, kritikuje, promisli ili navede na promišljanje one koji ga čitaju ili slušaju.

Osim samog autora, profesora Zehrudina Hadžića, svoj trag u knjizi su ostavili i profesor doktor Nermin Šušić, autor predgovora, likovni umjetnik Samir Hažbić, autor prikladnih ilustracija, akademik Esad Duraković, autor recenzije, te Lejla Kasum, učenica, Nejra Gromila, studentica, Sabina Hajrić Duranović, profesorica, kao urednice knjige.

Uvodničari na promociji, i promotori knjige su bili prof. dr. Nermin Šušić, prof. dr. Enes Durmišević, i sam autor, Zehrudin Hadžić, profesor.

Na promociji su ispoštovane sve propisane mjere Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva za Srednjobosanski kanton.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović