Knjiga ‘Kazivanja’ bit će dostupna javnosti od 25. oktobra

Knjiga ‘Kazivanja’ bit će dostupna javnosti od 25. oktobra

Knjiga “Kazivanje”, autora Zehrudina Hadžića široj javnosti bit će dostupna 25.oktobra 2020. godine.

Iz recenzije akademika Esada Durakovića:

“Prije svega, kvalificirajući ovu knjigu kao svjedočenje (potencirao sam: u kriznome dobu) podrazumijeva da je riječ o optimaliziranoj autorskoj odgovornosti u recepciji realnosti i o njenoj uspješnoj artikulaciji, jer svjedočenje podrazumijeva maksimalnu osviještenost autora o vrijednostima njegova vremena kome svjedoči. To je, vjerujem, posebna vrijednost ove knjige. Apatija, indolentnost, bilo kakva vrsta ravnodušnosti neprimjereni su, isključeni su iz svjedočenja…. Štaviše, svjedočenje podrazumijeva stav…

Kao pažljivog čitaoca, mene je u ovom tekstu ugodno iznenađivao jedan osjećaj, gotovo saznanje, koje bih rado sugerirao i drugim čitaocima. Naime, „ispod“ teksta, ili duboko u njemu, stalno sam osjećao da ovdje nije riječ o moralističkoj pozi već da autor istinski živi svoj tekst, da je emocionalno, intelektualno i praktički u dubokome skladu s njim. Taj osjećaj bio mi je posebno važan, kao otkriće, dok sam prolazio kroz tekst…”

Iz predgovora dr. Nermina Šušića:

“Pred nama se nalazi neobično književno i naučno štivo kroz koje ćemo razumjeti ideje vodilje, naučiti filozofiju i koncept življenja, i otkriti domete i koordinate mišljenja savremenog muslimana, alima, rukovodioca i mislioca…

Autorova izoštrena empirijska intuicija o našoj ljudskoj posebnosti, iskušenju, vrlini, nedostatku zasnovana je na svjedočanstvima, realistički, a u pravilu postavljena kao zapitanost i dilema.

Knjiga je namijenjena i onima koji vode narod. Veoma jasnom porukom izdvaja potrebu za liderom, upozorava na prikriveno i javno politikanstvo, opasnost nadređivanja ličnog interesa općem, zajedničkom…”

Knjiga je provokativna, a simbolična. Jednostavna, a dubokoumna.

Inspirisana pojedinim ljudima i događajima, a pisana za sve ljude i svako vrijeme. Knjiga koja se brzo čita i dugo pamti, a najbolje razumije ako se njen smisao traži između redova. Jedanaest univerzalnih tema autor tretira kroz svoja životna iskustva, kritičkim razmišljanjem u formi različitih vrlo poučnih savjeta o životu, vjeri, znanju, porodici, narodu, domovini, dostojanstvu, slobodi, zadovoljstvu, ljubavi i vječnosti.

Knjigu možete naručiti do 20. oktobra u preplati na mail:

  • knjigakazivanja.prodaja@gmail.com ili na telefon +387 62 794 619
  • cijena knjige u preplati je 10 KM,
  • po izlasku knjiga će biti 15 KM.

(Jajce Online/MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović