Manifestacija “Žena, porodica i zajednica”: Plakete dr. Berki Begović i dr. Zehri Alispahić

Manifestacija “Žena, porodica i zajednica”: Plakete dr. Berki Begović i dr. Zehri Alispahić

U organizaciji Muftijstva travničkog, Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Travnik i MIZ Jajce, te Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, danas je u prostorijama Medžlisa Travnik održan završni program tradicionalne manifestacije “Žena, porodica i zajednica”.

Ovom prilikom organizirana je dodjela plaketa i zahvalnica vrijednim koordinatoricama Odjela za brak i porodicu pri Muftijstvu travničkom, te drugim zaslužnim saradnicama koje su svojim angažmanom doprinijele da se pospješi i unaprijedi doprinos žena u ovoj oblasti aktivizma.

Za poseban doprinos u angažmanu u društvenom aktivizmu plaketa “Princeza Dževhera” dodijeljena je dr. Berki Begović, a za poseban doprinos i angažman u obrazovnim institucijama plaketa “Esma Sultanija” je uručena dr. Zehri Alispahić.

Ovom dijelu svječanosti prisustvovali su mr. Dževdet Šošić kao izaslanik muftije travničkog, predsjednik MIZ Travnik dr. Nermin Šušić, te glavni imami travničkog i Medžlisa Jajce, dr. Salih-ef. Indžić i Zehrudin-ef. Hadžić.

Također, bile su prisutne i koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Muftijstvu travničkom Lejla Bešo-Haskić i korodinatorica Medžlisa Hajrija Bojčić, kao i druge zvanice.

(Đenana Bajraktarević/Preporod.info)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović