U džematu Prudi: Upriličena promocija novih učača Kur’ana i svršenika hatme

U džematu Prudi: Upriličena promocija novih učača Kur’ana i svršenika hatme

U džamiji u Prudima danas je upriličena hatma-dova za polaznike mektebske nastave koje su uspješno savladale arapsko-kur’ansko pismo i proučile po prvi put Kur’an.

Svršenici hatme, kojima su uručene diplome su: Adnan Hadžić (Omera i Edisa), Ismail Hadžić (Sedin i Almira), Kenan Hadžić (Omer i Edisa) i Salih Hadžić (Sedin i Almira).

Dva polaznika mektebske nastave su završila učenje kur’anskog pisma Sufare i počinju učiti u Kur’anu Amina Kajmić (Emin i Fata) i Merjem Žužić (Merim i Zlata).

Prisutne džematlije, rodbina i musafiri, imali su priliku slušati učenje odlomaka iz Kur’ana koje su proučili svršenici hatme, a prisutnima se obratio lokalni imam Husein-ef. Ibreljić. On je čestitao roditeljima i zahvalio im se što svoju djecu redovno šalju na mektebsku nastavu, te se zahvalio džematskim odboru Prudi i Medžlisu Jajce koji su obezbjedili prigodne hedije za djecu.

Glavni imam prof. Zehrudin ef. Hadžić također ispred MIZ Jajce, čestitao djeci, roditeljima, efendiji, džematu i istakao je važnost mektebske nastave i važnost učenja Kur’ana, jer je učenje Kur’ana smiraj našim srcima i lijek našim dušama.

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović