Druženje studenata i uspješnih Jajčana u Sarajevu povodom Dana nezavisnosti

Druženje studenata i uspješnih Jajčana u Sarajevu povodom Dana nezavisnosti

Povodom obilježavanja Dana Nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Medžlis Islamske zajednice Jajce i Udruženje Jajčana „Kraljevski grad“ organizuju druženje studenata i uspješnih Jajčana u Sarajevu. Druženje će biti održano 04.03.2020. godine u hotelu Ibis Styles na V spratu sa početkom u 18:00 h. Program druženja će sadržavati promociju knjiga MIZ-a Jajce, dodjelu jednokratnih stipendija i knjiga studentima, obraćanje uspješnih Jajčana te druženje uz zakusku, ilahije Mustafe Isakovića i pjesme Jasmina Bureka. Na samom uvodu druženja će se obratiti predsjednik IO Medžlisa Jajce Almir Kunić i predsjednik udruženja Jajčana “Kraljevski grad” mr. Seđad Muhić, a nastavak druženja će svojim obraćanjem obogatiti promotori i prezentatori: prof. dr. Enes Durmišević koji će govoriti o historijskom kontekstu Jajca, Samir Beharić: uspješni student koji će govoriti o prednostima i izazovima studiranja van Bosne i Hercegovine, glavni imam prof. Zehrudin-ef. Hadžić koji će govoriti o publikacijama Medzlisa Jajce te prof. dr. Hazim Bašić koji će govoriti o Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Na kraju će se obratiti predstavnik studenata. Druženje je idealna prilika da se razmjene znanja i iskustva uspješnih Jajčana sa studentima, kojima će itekako ovakav tip druženja dobro doći za njihov daljni rast i napredak na ličnom i profesionalnom planu. Ovo je prvo druženje ovakvog tipa kojeg inicira i organizuje Medzlis Jajce sa nadom da će se nastaviti sa ovakvom praksom u budućnosti. Pozivamo vas da nam se pridružite i podijelite radost našeg susreta u Sarajevu.

– Za Dan državnosti smo bili sa Jajčanima u Švedskoj, ovaj put želimo biti sa Jajčanima koji studiraju ili žive u Sarajevu.
Želimo da povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine budemo sa mladima, sa onima koji su garant nezavisnosti i opstanka Bosne i Hercegovine u budućnosti. Oko 100 studenata Jajčana i više od 50 uspješnih Jajčanki i Jajčana trenutno žive u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, izjavio je glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović