U džematu Divičani upriličena večer Kur’ana

U džematu Divičani upriličena večer Kur’ana

U džematu Divičani 22.12.2019. godine upriličena je večer Kur’ana. Ljepota Allahova govora milozvučnih glasova učača zaokupila je džamiju koja je pak dupke bila ispunjena najljepšim džamijskim ukrasom, vjernicima iz svih krajeva općine Jajce.
Jaciju namaz predvodio je dr. hfz. Halil ef. Mehtić koji se okupljenima obratio potkraj programa uputivši poruke univerzalnih vrijednosti koje bi se mogle sažeti u “neodloživ povratak vjernika učenju Kur’ana i usklađivanju djela sa Allahovim zakonom koga je melek

“Džibril prenio Muhammedu a.s., a on dostavio ljudskome rodu”.
“…one koji vjeruju i čija se srca, kad se Allah spominje smiruju – a srca se doista, kad se

Allah spominje, smiruju.” (Er-Ra’d, 28), najprikladniji je opis pomenute večeri.

Učači Allahove riječi su bili: Hfz. Maid ef. Ibrahimović, Salih ef. Meštrovac, Saudin ef. Lužić, Rešid ef. Bektić i Ilhan ef. Šabić.

Na samome kraju, prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa pohvalnom riječju organizacije, kako džemata – drugih džematskih aktivnosti, tako i ove prve večeri Kur’ana u džematu Divičani.

Džematski mutevelija dr. hfz. Elvir Duranović, u svome kratkom obraćanju, iskazao je zahvalnost prisutnim vjernicima, gostima, Medžlisu IZ Jajce, a posebno istakavši porodicu hadži Fejze Mecavica koji su finansijski podržali večer Kur’ana, te ženski aktivizam u džematu koga predvodi Melika Ajkunić, a koje su tom prilikom priredile večeru za goste.
Imam džemata, Emin ef. Duranović kao domaćin, vodio je program večeri Kur’ana potrudivši se da ukaže na interesantne podatke časti i ugleda gostiju.

(Džemat Divičani)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović