MIZ Jajce: Uspješno realiziran projekt kultuvacije vakufskog zemljišta u džematu Divičani

MIZ Jajce: Uspješno realiziran projekt kultuvacije vakufskog zemljišta u džematu Divičani

“Nijedan musliman ne zasadi sadnicu ili posije žitaricu, a da sve što od tog pojedu ptice ili ljudi ili životinje, njemu ne bude upisano kao sadaka.” (Buharija i Muslim)

U subotu 30. novembra 2019. godine na parceli Butle u džematu Divičani, MIZ Jajce, vrijedne džematlije ovog džemata zasadili su 100 visoko kvalitetnih sadnica oraha i 230 sadnica smrče i bijelog bora.

Rezultat je to nastavka uspješene saradnje Medžlisa IZ Jajce i Vakufske direkcije u Sarajevu. Finalizaciji projekta i sadnji oraha prethodilo je ograđivanje e vakufske parcele od 6,5 dunuma, pripremanje zemljišta i nabavka đubriva za sadnju.

Uz Medžlis IZ Jajce, Vakufsku direkciju u Sarajevu i JKP „Zelenilo i čistoća“ Jajce u realizaciji ovog hairli projekta učestvovali su: Agić Asim, Agić Mehmed, Agić Rifet, Ajkunić Vahid, Duranović Bekir, Duranović Elvedin-Dino, Duranović Elvir, Duranović Emin, Duranović Hazim, Duranović Mujo, Duranović Sedin, Duranović Sulejman, Duranović Šerif, Duranović Zajim, Mecavica Asim, Mecavica Džemil, Mecavica Enis, Mecavica Esad, Mecavica Feriz, Mecavica Ramo, Mecavica Sabahudin, Mecavica Sedžad, Turudić Mirsad i Vrebac Kasim. Molimo Dragog Allaha da im trud upiše u njihova dobra djela.

(Jajce Online/Sedin Duranović)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović