U Jajcu obilježen rođendan poslanika Muhammeda

U Jajcu obilježen rođendan poslanika Muhammeda

Mevludska svečanost, koju povodom rođendana Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. koju tradicionalno organizuje Medžlis Islamske zajednice Jajce, održana je danas u džamiji Esme sultanije.

Brojni vjernici, predvođeni jajačkim imamima su se okupili na svečanosti koja ima za cilj promociju univerzalnih vrijednosti iz poslanikovog života.

Mjesec rebiu-l-evvel je uvijek prilika da se na poseban način obilježi sjećanje na rođenje Resulallaha. Program u džamiji Esme sultanije upravo je osvježio to sjećanje koje nikada ne treba i ne smije da prestane. To su najbolji način pokazali džematlije i učesnici programa. Za lijep ugođaj pobrinuli su se članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Na samom početku prisutne džematlije je ispred Medžlisa islamske zajednice Jajce, glavnog imama i džemata Grad poselamio i dobrodošlicu zaželio imam džamije Esme-sultanije Ramiz-ef. Kahrić, koji je naglasio važnost Mevluda i sjećanja na Poslanika a.s.

Predavanje je održao vaiz dr. Hamid Indžić, profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, koji je govorio o Resulullahu, ali i mevludu i njegovom značaju za same muslimane.

Na kraju mevludskog programa prisutnima se obratio i glavni imam Zehrudin ef. Hadžić čestitajući dan rođenja Muhammeda a.s.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović